Kantarelltoast

4 personer
 
4 st skivor av något lite grövre formbröd (jag använde surdegsbröd från pågen.)
Bregott
Kantareller och här skriver jag ingen exakt mängd utan man tar så mycket man vill.
3 msk cremefraiche
Parmesanost och det är samma här, man tar så mycket man vill.
En nypa salt
En nypa svartpeppar
En klick smör
Lite rapsolja
 
Rosta på brödskivorna lite så att de blir lite frasiga och goda.
Rensa och stek på svampen i lite olja tills dess att vätskan släpper.
Gå i med en rejäl smörklick och salt och peppar.
Lägg lite sallad på en tallrik och brödet lite snyggt vid sidan av.
Smöra med bregott och lägg på de nystekta kantarellerna.
Fördela cremefraichen och riv parmesan över.
Avsluta med ett varv på pepparkvarnen.
Klart!
 
Hoppas att det skall smaka!

En spontan svamprunda i skogarna kring min svärfars sommartorp, det var så den här toasten kom till. 

Med ingredienser som fanns hemma så kombinerade jag den här.. och den blev faktiskt supergod! Parmesanost och kantareller är en riktig bra kombination och tillsammans med den lena, syrliga creme fraichen blir det en bra balans i smakerna.
Hoppas att det skall smaka!