Toscatårta

 
Kakan:
 
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
0.5 dl grädde eller mjölk.
 
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ det åt sidan.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl och bakpulver (jag blandar det alltid innan).
Låt grädden och smöret gå i sist.
Smöra och bröa en form med avtagbar kant, häll i smeten och grädda i nedre delan av ugnen ca 20 minuter.
 
Nu skall toscan kokas.
 
Tosca:
 
100 g smör
1 dl socker
100 g flagad mandel
2 msk mjöl
2 msk mjölk
 
Blanda allt i en kastrull och koka ihop tills det tjocknar.
Tag ut kakan efter 20 min och häll på toscan.
Höj falsen i ugnen till mitten och grädda kakan ytterligare 20 min.
 
Vaniljkräm:
 
1.5 dl mjölk
1 msk potatismjöl
3 tsk socker
1 äggula
3-4 tsk vaniljsocker
 
Sjud ihop alla ingredienser utom vaniljen. låt det bli tjockt, ställ den åt sidan att svalna.
 
Smörkräm:
 
100 g smör
2 msk florsocker
 
Smöret och florsockret skall vispas pösigt.
När vaniljkrämen har svalnat så blandas de båda krämerna ihop.
Dela kakan i två delar. Bred på krämen och lägg på locket.
 
En underbar tårta som passar de flesta.