Sommartårta

Maräng, lemoncurd, grädde och bär.. oslagbart gott!

 

Marängbotten

8 st äggvitor

4 dl strösocker

Sätt ugnen på 100 grader.

Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum.

Tillsätt socker allt eftersom. Vispa lite till men inte för länge.

Spritsa ut en botten genom att fylla en spritspåse med marängen (spara lite till dekoration blommor och blad), och klipp hål, börja längst in och gör en cirkelformad maräng som skall vara botten. Där kan man med fördel lägga en sträng ovanpå för att få en liten kant sedan när fyllningen skall på.

Tag sedan ett nytt bakplåtspapper och spritsa en cirkel. Dekorera med vita toppar av maräng.

Dela upp den överblivna marängen i två skålar.

Tillsätt röd hushållsfärg till det som skall bli rosa blommor och grön till bladen.

Bladen använde jag en platt tyll till och till blommorna en toppig.

Spritsa blommorna först på kransen och sedan bladen.

Baka ca 1 timma.

Lemoncurd:

2 st citroner

2 dl strösocker

2 st ägg

100 g smör

Tvätta citronerna noga och riv av skalet, (bara det gula.)

Pressa ur saften av citronerna och blanda det med skalet, socker och ägg.

Låt sjuda ihop tills det tjocknar.

Tillsätt smöret och ställ svalt.

Montering:

Klicka ut lemoncurd i mitten av tårtan, vispa grädde och fyll en sprits med den.

Spritsa ut grädden på lemoncurden och lägg på kransen.

Dekorera med jordgubbar eller vilka bär du gillar bäst.

Hoppas att det skall smaka!