Pannkakstårta

Pannkakor:
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 st ägg
En nypa salt
4 msk smält smör
En nypa socker

Garnering:

5 dl vispgrädde
Jordgubbssylt

Jordgubbar

Blåbär

Florsocker


Vispa mjölken med hälften av mjölet till en klumpfri smet, häll i resten av mjölken och vispa.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl.
Häll i salt, socker och det smälta smöret, blanda väl.
Stek pannkakorna på medelvärme och lägg åt sidan för att svalna.
Vispa grädden och skölj av bären.

Varva pannkakorna med sylt på ena och grädde på andra osv, lämna den översta fri till garnering.

Garnering:

Spritsa små gräddrosor och lägg ett bär på varje. Sikta över florsocker.

Hoppas att det skall smaka.

Ungarnas favorittårta alla dagar i veckan. Ja! Jag skall ärligt säga att jag tycker också om den! 
Det är något med alla lager av pannkakor som gör att den är så god. 
Den passar lika bra på en födelsedag som på en helt vanlig vardag, vem kan motstå en pannkakstårta... Inte vi ♥♥♥♥