Mammas chokladtårta

Kakan:
 
100 g smält smör
2 st ägg
3 dl socker
1.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
 
Börja med att sätt ugnen på 175 grader.
 
Smält smöret.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda mjöl,bakpulver, vanilj och kakao och tillsätt det men häll i smöret sist.
 
Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbar kant.
Grädda i mitten ca 20 minuter.
Låt kakan svalna.
 
Koka glasyren:
 
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 g ljus blockchoklad
100 g mörk blockchoklad
100 g rumsvarmt smör
 
Värm upp grädde, socker och sirap.
Tillsätt chokladen.
Sjud på svag värme ca 30 minuter tills den tjocknat.
Sist rör man i smöret.
Låt svalna.
 
Bred glasyren på kakan och ställ in den i kylen minst 3 timmar men gärna över natten (låt springformen sitta kvar.)
Ta bort formen, är det svårt så ta en varm kniv så brukar det gå enkelt och bli snyggt.
 
Dekorera med siktat florsocker och bär eller frukt som du tycker om.
Tårtan kan med fördel serveras med en klick lättvispad grädde till.

Den här tårtan kallar jag mammas. Det är ett självklart namnval då hon verkligen älskar den!
Varje gång jag skall baka något och ta med mig till henne så vet jag att jag inte ens behöver fråga vad hon vill ha... den här tårtan är given..
Min fina mamma det är klart att den skall få namn efter dig.. ♥
En mustig chokladsmak i botten med en underbart len fudge ovanpå. 

Jag brukar garnera med säsongens bär och den är underbart god med en klick lättvispad grädde på.

Hoppas att ni kommer att älska den lika mycket som min fina mamma gör ♥