Frusen marängtårta

10st äggvitor

5 dl strösocker

2 pkt milda Vaniljvisp

Ca 1 L Jordgubbar

1 påse Dumlekolor

2 dl Vispgrädde

Eventuellt hushållsfärg

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 100 grader.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

Tillsätt socker lite i taget och vispa en liten stund till.

Rita ut 3st rundlar på bakplåtspapper.

Fyll en spritspåse med marängen och spritsa ut den på rundlarna.

Marängen som blir kvar kan man göra dekorations maränger av. Vill man ha randiga så streckar man spritspåsen med färg och häller sedan ner marängen i och spritsar ut små maränger.

Jag spritsade ut små marängtoppar på kanten på den som jag ville ha som toppmaräng.

Sätt in dem i ugnen och baka i ca 1 timma.

Låt dem svalna helt.

 

Vispa vaniljvispet hårt.

Hacka dumlekolor i mindre bitar och mosa jordgubbarna och blanda med vaniljvispet.

Lägg en marängbotten på ett fat som går att frysa.

Lägg på ett lager glassmet, en botten, ett lager smet och till sist toppmarängen.

Frys, gärna över natten.

Vispa grädden och spritsa ut den på toppen.

Skiva jordgubbar och dekorera, jag tog även banan och chokladsås.

Hoppas att det skall smaka!