Ca 26 st
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ msk vaniljsocker
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ msk ljus sirap
1 tsk vatten
Tosca:
50 g smör
½ dl strösocker
50 g flagad mandel
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser till toscan i en kastrull och sjud tills den tjocknar något, ställ åt sidan.
Kakan:
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt de torra ingredienserna och sist sirap och vatten.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 2 lika delar.
Rulla ut varje del till en rulle som är lika lång som plåten (långsidan.)
Gör en skåra i varje med en sked, ganska bred annars kommer toscasmeten att rinna ut.
Lägg toscasmeten i skårorna.
Grädda mitt i ugnen ca 13-18 minuter, tills toscan får fin
färg.
När kakorna kommer ut ur ugnen, så skär den i bitar direkt när den är varm.
Låt svalna.
Går utmärkt att frysa.
Hoppas att det skall smaka!