Toscasnittar

Ca 26 st

150 g rumsvarmt smör

1 ½ dl strösocker

1 ½ msk vaniljsocker

3 ¾ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 ½ msk ljus sirap

1 tsk vatten

 

Tosca:

50 g smör

½ dl strösocker

50 g flagad mandel

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienser till toscan i en kastrull och sjud tills den tjocknar något, ställ åt sidan.

Kakan:

Rör smör och socker pösigt.

Tillsätt de torra ingredienserna och sist sirap och vatten.

Arbeta ihop till en smidig deg.

Dela degen i 2 lika delar.

Rulla ut varje del till en rulle som är lika lång som plåten (långsidan.)

Gör en skåra i varje med en sked, ganska bred annars kommer toscasmeten att rinna ut.

Lägg toscasmeten i skårorna.

Grädda mitt i ugnen ca 13-18 minuter, tills toscan får fin färg.
När kakorna kommer ut ur ugnen, så skär den i bitar direkt när den är varm.
Låt svalna.
Går utmärkt att frysa.

 

Hoppas att det skall smaka!