Spröda små mandelskorpor

2 dl mandelmjöl

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

1 ¼ dl sötmandel

100 g rumsvarmt smör

1 ägg

1 dl vispgrädde

Lite mjöl till utbakning

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Hacka mandeln grovt och blanda ned i bunken.

Klicka i smöret och arbeta in det något.

Tillsätt ägg och grädde, arbeta ihop till en deg (det går bra med en elvisp.)

Lägg upp degen på ett mjölat bord.

Dela den i tre delar och rulla ut varje del till en längd.

Platta till dem lite med handen.

Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Sänk ugnsvärmen till 145 grader.

När längderna svalnat något så skärs de i sneda bitar, så stora som man önskar.

Lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.

Torka dem i ugnen ca 20-25 minuter tills de har en fin färg och känns torra.

Förvaras torrt och går utmärkt att frysa.

 

Hoppas att det skall smaka!