Spröda kakor med smak av sommar

100 g rumsvarmt smör

½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ¼ dl vetemjöl

Smörkräm med hallon (recept nedan)
Florsocker till garnering

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Blanda samman alla ingredienser till en deg.

Låt vila i kylen ca 30 minuter.

Tag upp degen på ett bakplåtspapper, platta ut den till en rektangel med hjälp av händerna och en kavel (ca ½ cm tjock.)

Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter beroende på ugn.

Under tiden görs smörkrämen med hallon:

75 g rumsvarmt smör

1.25 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

1 msk hallonsylt

Blanda alla ingredienser utom hallonsylten till en fluffig kräm, ta sist i hallonsylten och blanda runt.

När kakorna kommit ut ur ugnen så skärs dom i rutor, jag gjorde 2*2 cm och fick ut 36 st rutor (18 st dubbla kakor.)

Låt svalna helt.

Lägg undan hälften av kakorna som skall vara lock.

Fyll en sprits med hallonsmörkrämen och spritsa på den andra hälften.

Lägg ihop dem men tryck inte utan lägg varsamt ned locket.

Sikta lie florsocker över.

Förvara i kylen.

 

Hoppas att det skall smaka!