Små havrekakor med smörkräm

Havrekakan:

75 g smör

1 dl strösocker

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl

¼ tsk bakpulver

1 mak mjölk

1 msk ljus sirap

Smörkräm

1 rulle mjölkchoklad

 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Smält smöret och blanda i de övriga ingredienserna.

Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen ca 6 minuter tills den får fin färg.

Gör under tiden smörkrämen.

Smörkräm:

75 g rumsvarmt smör

1.25 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

½ äggula

Vispa samman alla ingredienser till en fluffig kräm.

Fyll en sprits med krämen och klipp av längst ner.


Så fort kakan kommer ur ugnen så delar man den i rutor, storleken kan man välja själv, jag har ca 2*2 cm.

När den är delad så får den kallna.

Spritsa sedan smörkräm på hälften och lägg på de andra.

Smält mjölkchokladen och ringla över.

Låt stelna i kylen en stund.


Hoppas att det skall smaka!