Maränger med choklad och rostad mandel

Till 18st

4st äggvitor

2 dl strösocker

50 g Mandelflarn

Chokladsås (recept nedan om man vill koka egen)

 

Chokladsås:

1 msk smör

1 ½ msk kakao

1 msk sirap

3 msk strösocker

1 dl vispgrädde

Smält smöret och blanda i kakaon.

Tillsätt de övriga ingredienserna och koka ihop.

Låt svalna.


Gör marängerna så här:


Börja med att sätta ugnen på 95 grader.

Vispa äggvitorna hårt.

Tillsätt sockret lite eftersom.

Vispa en stund till.

Rosta mandelflarnen i en torr stekpanna, men tag undan lite som skall strös över marängerna.

När mandeln är rostad, låt det svalna och vänd ned det i smeten.

Ringla ned lite av chokladsåsen men inte för mycket.

Gör ränder i en spritspåse med chokladsåsen, nedifrån och upp.

Klipp ett hål och spritsa ut marängerna.

Strö över lite mandel som är över.

Grädda i mitten av ugnen ca 1 timma.

Låt dem torka till ordentligt innan man lägger dem i en tätslutande burk.

 

Hoppas att det skall smaka!