Kolasnitt med mandel och mjölkchoklad

150 g rumsvarmt smör

1 ½ dl strösocker

1 ½ msk vaniljsocker

3 ¾ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 ½ msk ljus sirap

1 tsk vatten

50 g sötmandel

100 g mjölkchoklad (jag använder marabou)

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke.

Tillsätt alla ingredienser utom mandel och choklad.

Arbeta ihop till en deg.

Hacka mandeln och chokladen så grovt du önskar, tänk på att för stora bitar mandel kan bli svårt när man skall skära längderna sedan.

Blanda ned mandeln och chokladen och arbeta bara in det i degen snabbt.

Tag upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela den i två lika delar.

Rulla ut varje del till en längd som är lika lång som plåten (långsidan.)

Platta till längderna lite med handen på plåten.

Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter, de skall få en fin gyllene färg.

Direkt när längderna kommer ut ur ugnen så skärs dem i sneda snitt.

Låt svalna på bakplåtspappret.

Kakorna går utmärkt att frysa.

 

Hoppas att det skall smaka!