Kolasnitt med kokos och choklad

150 g rumsvarmt smör

1 ½ dl strösocker

1 ½ msk vaniljsocker

3 ¾ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 ½ msk ljus sirap

1 tsk vatten

1 dl riven kokos

90 gram ljus eller mörk bakchoklad



Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en bunke, arbeta tills det blir en smidig deg, jag brukar använda min bakmaskin men det går bra med en elvisp eller för hand också.
Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.
Gör två rullar som är lika långa som plåten (långsidan.)
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter beroende på ugn, de skall få fin gyllenbrun färg.
Skär längderna när dom fortfarande är varma i sneda snitt.
Låt kakorna svalna på plåten.
När kakorna har svalnat helt så smälts chokladen antingen i micron eller över vattenbad.
Ringla chokladen över kakorna och ställ att stelna i kyl.

Hoppas att det skall smaka!