Kalaskakor

Ca 45 st

 

200 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

1 ägg

1 ½ tsk vaniljsocker

Ca 6 dl vetemjöl

1 tsk rapsolja

 

1 ½ dl hallonsylt

 

5 dl florsocker

Vatten

 

Strössel

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop det rumsvarma smöret med socker.

Tillsätt övriga ingredienser och kör ihop till en deg.

Häll upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den tills den blir smidig.

Kavla eller tryck ut den lika stor som bakplåtspappret.

Bred på hallonsylten.

Grädda i mittendelen ca 15-20 minuter, men ha koll så att den inte bränner, alla ugnar är olika så gräddningstiden kan variera.

Låt kakan svalna helt.

Rör ihop florsocker med några droppar vatten till en lite trögflytande konsistens (var försiktig med vattnet det behövs inte mycket alls.)

Bred på glasyren och strö på strössel.

Skär i önskade bitar.

 

Hoppas att det skall smaka!