Hjortronstänger

200 g rumsvarmt smör

4 ½ dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk kallt vatten

¾ dl hjortronsylt


Florsocker

Lite vatten

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Blanda smör, vetemjöl, strösocker, bakpulver, vaniljsocker och det kalla vattnet.

Kör i maskin eller för hand till en smidig deg.

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två lika delar.

Rulla ut varje del så att de blir lika långa som plåten ( långsidan.)

Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Gör en fördjupning i mitten på varje längd, lättast är att använda tummen doppad i lite mjöl (längs hela rullen.)

Fördela hjortronsylten i fördjupningarna.

Grädda i mitten av ugnen ca 12 - 15 minuter beroende på ugn, de skall få en fin gyllene färg.

Skär länderna medan de är varma, rakt över så att det blir fina kakor.

Låt svalna.

Blanda florsocker och lite vatten.

När kakorna har svalnat helt så ringlas glasyren över kakorna.

Ställ att stelna i kylen.

 

Hoppas att det skall smaka!