Havrekakor med choklad

Ca 30 st

 

200 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

4 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk kallt vatten

En nypa salt

Till garnering:

120 g ljus eller mörk bakchoklad

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en bunke och arbeta ihop till en smet.

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den.

Rulla ut degen och dela den i ca 30 bitar.

Rulla varje del till en boll och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem lite med handen.

Grädda mitt i ugnen ca 9-12 minuter beroende på ugn, kakorna skall få en gyllenbrun färg.

Låt kakorna kallna på plåten.

Smält chokladen i micron eller över vattenbad och ringla över.

Låt stelna i kyl

 

Hoppas att det skall smaka!