25 st
200 g smör
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kallt vatten
1 tsk rapsolja
Hallonsylt
100 g vit choklad
Kokos
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda smör, mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, olja och vatten i en bunke. (Börja med 1 tsk vatten så att degen inte blir för lös, tillsätt den sista vid behov.)
Kör ihop till en deg.
Tag upp degen på ett lätt mjölat bakbord och rulla ut den något.
Dela degen i 25 st bitar.
Rulla ut varje del så att den blir lite avlång, ca 2 cm.
Gör en skåra i varje rulle fast inte ända ut i kanterna, jag använde änden på en matkniv.
Fyll skårorna med hallonsylt.
Grädda mitt i ugnen ca 9-13 minuter, kakorna skall få lite färg.
Låt kakorna svalna helt.
Smält chokladen i micron eller över vattenbad.
Ringla över chokladen och strö på kokos.
Hoppas att det skall smaka!