Bondkakor med valnötter och vanilj

200 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 ½ msk sirap

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

1 tsk kallt vatten

50 g valnötter

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser utom valnötterna, arbeta väl så att det blir en smidig deg.

Hacka valnötter och tillsätt i degen och blanda väl.

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två lika stora bitar.

Rulla ut varje del till ca 30 cm långa längder.

Lägg på tallrik och kyl en stund (ca 15 minuter) så att det går lätt att skära.

Tag ut längderna och skär i smala skivor ca ½ cm tjocka.

Lägg på plåt och grädda i mitten av ugnen ca 7-10 minuter beroende på ugn, kakorna skall vara gyllenbruna.

Låt kakorna svalna på plåten eller bakplåtspappret.

 

Hoppas att det skall smaka!