Äpplegrottor med tosca

ca 30 st

Kakorna:

200 g smör

4 ½  dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk rapsolja

1-2 st äpple beroende på storlek

 

Tosca:

75 g smör

¾ dl strösocker

75 g flagad mandel

1 ½ msk vetemjöl

1 ½ msk mjölk

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Blanda ihop alla ingredienser till kakan och kör tills det blir en smidig deg.

Låt den gärna ligga inplastad i kylen 30 minuter.

 

Koka toscan under tiden.

Blanda alla ingredienser i en kastrull med tjock botten och sjud tills den tjocknar, drag bort den från värmen.

 

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två delar.

Rulla ut varje del och skär ca 15 bitar på varje.

Rulla en boll av varje och lägg i en liten form.

Tryck ett hål i varje så att det blir en kant runt kakan.

Skala och riv äpplet på den grova delen på rivjärnet.

Lägg i rivet äpple i varje kaka och tryck till lite så att det inte ligger för löst, (då kommer toscan att rinna av.)

Klicka på lite tosca smet på varje kaka (ca ½ -1 tsk)

Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter, ha lite koll så att det inte bränns.

 

Hoppas att det skall smaka!