Grillbearnaise

250 g smör

4 st rumsvarma äggulor

2 dl rapsolja

2 - 3 msk vitvins vinäger

Salt

Vitpeppar

Dragon, jag använder alltid den inlagda och då tar jag även vinäger ur burken vilket ger en underbar smak.

Om man använder torkad så blötlägg den en stund innan i vinägern.

 

Gör så här:

Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.

Vispa upp äggulorna ordentligt i en skål, jag använder en porslinsskål.

Gå i med oljan i en tunn stråle samtidigt som man vispar för fullt.

Nu tjocknar såsen efterhand.

Tillsätt det smälta smöret men inte bottensatsen (det vita i botten.)

Nu är såsen tjock och slät. Tillsätt nu vinäger, salt och peppar och här får man smaka sig fram till hur mycket man vill ha av varje.

Hacka dragonen om den inlagda används.

Rör ihop allt försiktigt och ställ en stund så att smakerna får sätta sig ordentligt.

 

Hoppas att det skall smaka!