Mördegspaj med rivna äpplen och mandeltosca

Mördeg:

200 g smör

4 ½ dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk kallt vatten

 

 

Mandeltosca:

100 g smör

1 dl socker

100 g flagad mandel

2 msk mjöl

2 msk mjölk

1 tsk vaniljsocker

 

4-5 st äpplen i den större storleken

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka mandeltoscan.

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka tills det tjocknar under ständig omrörning.

Ställ åt sidan.

Häll ingredienserna till mördegskakan i en bunke och arbeta den tills den blir smidig.

Tryck ut den i en springform och gör en liten kant runt om.

Skala, kärna ur och riv äpplen på den grövsta sidan på rivjärnet och lägg på mördegen.

Häll på toscan jämnt fördelad över de rivna äpplena.

Grädda i mitten (det nedersta av mitten) i ca 25-30 minuter beroende på ugn. Ha lite koll så att det inte bränns.

Servera med vaniljglass eller en god vaniljsås.

 

Hoppas att det skall smaka!