Toscamuffins med äpple och kanel

ca 15 st

100 g smör

2 st ägg

2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

1 ½ dl kondenserad mjölk

 

1-2 st äpplen beroende på storlek

Kanel

Strösocker

 

Toscasmet:

100 g smör

1 dl socker

100 g flagad mandel

2 msk mjöl

2 msk mjölk

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Koka toscan så att den är klar. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och sjud tills den tjocknar något, dra av och ställ åt sidan.

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.

Tillsätt den kondenserade mjölken.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten.

Tillsätt den kalla mjölken.

Smält smöret och tillsätt, blanda väl.

Häll upp i muffinsformar till lite mer än hälften av formen.

Skala, kärna ur och skiva äpplen.

Blanda strösocker och kanel i en skål, häll i äppleskivorna och blanda runt.

Fördela äppleskivorna i muffinsen och tryck till dem något.

Sätt in muffinsen i ugnen, de skall gräddas i mittendelen ca 10-15 minuter berende på ugn. Strax innan muffinsen är klara (kolla med en provsticka) så skall toscan läggas på och få en fin färg i ugnen.

Låt svalna på galler.

 

Hoppas att det skall smaka!