Tigermums

Det här receptet avser en stor långpanna. (till ugnen)


Kakan:

200 g smör

2 dl mjölk

5 st ägg

4 ½ dl strösocker

6 dl vetemjöl

2 msk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

¾ dl kakao

 

Glasyr:

75 g smör

¾ dl stark kaffe

1 ½ msk vaniljsocker

½ dl kakao

5 dl florsocker

 

Kokos

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader,

Vispa ägg och socker pösigt.

Smält smöret och häll i mjölken.

Blanda samman alla torra ingredienser utom kakao och sikta ned i äggvispet.

Tillsätt smöret och mjölken.

Blanda runt smeten väl.

Tag hälften av smeten och häll i en annan skål, tillsätt kakaon.

Häll ned den ofärgade smeten i en långpanna med bakplåtspapper.

Ringla över kakaosmeten och gör lite mönster med en gaffel i kakan så att det blir marmorerat.

Grädda i hacket nedanför mitten på ugnen ca 20 minuter, prova med en sticka så att kakan är torr.

Under tiden kakan gräddas så kokas glasyren.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna, låt vila tills kakan är klar.

Tag upp kakan på bakbord och låt svalna något men inte helt, bred på glasyren och strö över kokos.

Låt svalna och skär i önskade bitar.

Hoppas att det skall smaka!