2 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kallt vatten
2 dl vetemjöl
Glasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 äggula
Kokos
Lite smör och ströbröd till formen
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i äggvispet.
Häll i det kalla vattnet och blanda väl.
Smöra och bröa en springform.
Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills kakan har fått fin färg och är klar.
(Det lättaste sättet är att sticka en provsticka i mitten av kakan är den torr så är kakan klar.)
Tag ut kakan och låt den svalna.
Koka glasyren under tiden.
Smält smör och socker i en kastrull.
Drag av kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och äggula.
Häll på glasyren när kakan är sval, jag sticker alltid några hål i den med en matkniv så att glasyren rinner ner lite.
Strö på kokos.
Hoppas att det skall smaka!