Silviakaka

2 st ägg

2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl kallt vatten

2 dl vetemjöl

 

Glasyr:

100 g smör

1 dl strösocker

1 ½ tsk vaniljsocker

1 äggula

 

Kokos

Lite smör och ströbröd till formen

 

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och strösocker poröst.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i äggvispet.

Häll i det kalla vattnet och blanda väl.

Smöra och bröa en springform.

Häll smeten i formen.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills kakan har fått fin färg och är klar.

(Det lättaste sättet är att sticka en provsticka i mitten av kakan är den torr så är kakan klar.)

Tag ut kakan och låt den svalna.

Koka glasyren under tiden.

Smält smör och socker i en kastrull.

Drag av kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och äggula.

Häll på glasyren när kakan är sval, jag sticker alltid några hål i den med en matkniv så att glasyren rinner ner lite.

Strö på kokos.

 

Hoppas att det skall smaka!