Marängmuffins med lemoncurd

12 st

100 g smör

2 st ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver¨

1 dl mjölk  

Lemoncurd ( recept finns längre ner)

Kokos

Gul hushållsfärg

 

Maräng:

4 st äggvitor

2 dl strösocker

 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Smält smöret och häll i mjölken.

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggvispet.

Blanda sist ner mjölken och smöret.

Fyll muffinsformar av den större modellen till 2/3 delar.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 - 15 minuter.

Låt svalna något.

Höj värmen till övervärme 275 grader.

Fyll en sprits med lemoncurd, använd en tyll som är lite längre så att man kommer in i muffinsen.

Lemoncurden kan man göra själv eller köpa färdig. Jag skriver mitt recept som jag använder mig av nedan, den är superenkel att göra och är jättegod.

Vispa marängen, börja med att vispa upp äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget.

Spritsa ut marängen på de fyllda muffinsen och toppa med lite färgad kokos.

För att färga kokosen lägger man den i en plastpåse och droppar ner färgen och skakar om.

Grädda bara en liten stund så att marängen färgas, håll koll det går väldigt fort.

 

Lemoncurd:

2 st citroner

2 dl strösocker

2 st ägg

100 g smör

Tvätta citronerna noga och riv av skalet, (bara det gula.)

Pressa ur saften av citronerna och blanda det med skalet, socker och ägg.

Låt sjuda ihop tills det tjocknar.

Tillsätt smöret och ställ svalt.