Marängmuffins med blåbär

12st

100 g smör

2 st ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver¨

1 dl mjölk  

Blåbärssylt

 

Blåbärsmaräng:

4st äggvitor

2 dl strösocker

¾ dl frysta blåbär

 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Smält smöret och häll i mjölken.

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggvispet.

Blanda sist ner mjölken och smöret.

Fyll muffinsformar av den större modellen till 2/3 delar.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 - 15 minuter.

Låt svalna något.

Höj värmen till övervärme 275 grader.

Fyll en spritspåse med blåbärssylt och använd en fyllnings tyll.

Fyll i lite sylt i varje muffins.

Vispa äggvitorna till blåbärsmarängen till ett hårt skum, tillsätt sockret efterhand.

Blanda ner blåbären och rör försiktigt om så att marängen blir marmorerad.

Fyll en spritspåse med marängen men använd ingen tyll då kommer blåbären att fastna, klipp ett hål istället i lagom storlek.

Spritsa ut marängen på muffinsen och kör högt upp i ugnen en kort stund, ha koll för det går fort att bränna av.


Hoppas att det skall smaka!