Mammas enkla hallonkaka

Mammas enkla hallonkaka

Den här kakan gjorde mamma alltid till oss, speciellt på sommaren och nu gör jag den till mina barn. Älskar generations recept och vill gärna bevara den skatt vi har i vår familj.

Här kommer receptet:

 

100 g rumsvarmt smör

1 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0.5 dl hallonsylt

Florsocker till garnering

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra och bröa en form med avtagbar kant.

Vispa smör, ägg och socker fluffigt.

Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det stegvis i degen.

Tryck ut ca 2/3 delar av degen i formen, i botten inte upp på kanten.

Bred på hallonsylten.

Rulla strängar av den resterande degen och lägg i ett rutmönster över kakan.

Grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter, kakan skall få en fin gyllene färg.

Låt svalna och pudra över lite florsocker.

Servera precis som den är eller med en kula vaniljglass.

 

Hoppas att det skall smaka!