Muffins med hallonmaräng

15 st

 

100 g smör

2 st ägg

2 dl strösocker

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 dl kall mjölk

¾ dl kondenserad mjölk

 

Maräng:

3 äggvitor

1 ½ dl socker

½ dl hallonsylt

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i äggvispet.

Blanda i mjölken och den kondenserade mjölken.

Smält smöret och häll i, blanda väl.

Häll upp smeten i muffinsformar ca ¾ av formen skall vara fylld.

Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter, provstick i mitten, är stickan torr är muffinsen klar.

Ställ att svalna.

Dra upp värmen till grill och den högsta värmen.

Vispa under tiden marängen.

Börja med att vispa upp äggvitorna till ett vitt skum.

Tillsätt sedan socker och vispa till en fast maräng.

Vänd ned sylten lite slarvigt och fyll en spritspåse med marängen.

Spritsa marängen på muffinsen och bränn av i ugnen tills marängen fått fin färg, det går väldigt fort så håll koll.

Låt svalna.

Jag toppade med frystorkade hallon och riven choklad.

 

Hoppas att det skall smaka!