100 g smör
2 st ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
Ca 3 dl vispgrädde
Ca ¾ dl hallonsylt
1-2 rutor blockchoklad (eller annan choklad.)
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en bunke.
Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kakao och tillsätt det till äggvispet.
Häll sist i det smälta smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen ca 20-23 minuter.
Låt kakan svalna.
Vispa grädden och tillsätt hallonsylten.
Klicka ut hallongrädden och bred den över kakan.
Riv chokladen över hallongrädden.
Hoppas att det skall smaka!