Kladdkaka med hallongrädde

100 g smör

2 st ägg

3 dl socker

1 ½ dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

Ca 3 dl vispgrädde

Ca ¾ dl hallonsylt

1-2 rutor blockchoklad (eller annan choklad.)

 

Gör så här:

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en bunke.

Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kakao och tillsätt det till äggvispet.

Häll sist i det smälta smöret.

Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbar kant.

Grädda i mitten av ugnen ca 20-23 minuter.

Låt kakan svalna.

Vispa grädden och tillsätt hallonsylten.

Klicka ut hallongrädden och bred den över kakan.

Riv chokladen över hallongrädden.

 

Hoppas att det skall smaka!