Kladdkaka med fudge och valnötter

Kakan:

100 g smält smör

2 st ägg

3 dl socker

1 ½ dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

25 g valnötter

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kakao och tillsätt det, häll i smöret sist.

Hacka valnötter grovt och blanda i smeten.

Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbar kant.

Grädda i mitten ca 25 minuter.

När kakan går in i ugnen börjar man med fudgen, se recept nedan.

Låt kakan svalna, (med kanten kvar)

 

Chokladfudge:

2 dl vispgrädde

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap

200 g ljus bakchoklad

100 g rumsvarmt smör

 

Garnering:

25 g valnötter

 

Fudge:

Värm upp grädde, socker och sirap.

Tillsätt chokladen.

Sjud på svag värme ca 30 minuter tills den tjocknat.

Sist rör man i smöret.

Låt svalna i kylskåp, rör lite i den då och då.

 

Bred glasyren på kakan och ställ in den i kylen minst 3 timmar men gärna över natten (låt springformen sitta kvar.)

Dekorera med grovhackade valnötter.

 

Hoppas att det skall smaka!