Höstens kardemummakaka med äpple och kanel

2st ägg

2 dl strösocker

100 g rumsvarmt smör

6 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2-3 tsk mald kardemumma

2 ½ dl kall mjölk

 

2st medelstora äpplen

Kanel

Strösocker

Pärlsocker

Lite smör och ströbröd till formen.

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt det rumsvarma smöret i bitar, vispa så att det blir jämnt fördelat.

Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned i smeten.

Tillsätt kardemumman och sist den kalla mjölken.

Smöra och bröa en form med avtagbar kant (springform.)

Häll i ca halva smeten och bred ut den.

Skala, kärna ur och skiva äpplen.

Lägg äpplena på kaksmeten och strö på lite socker och lite kanel efter smak.

Häll på resterande smet och bred ut den.

Strö på pärlsocker.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 - 30 minuter beroende på ugn.

Låt svalna.

 

Hoppas att det skall smaka!