Enkel rabarberkaka

100 gram rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

4 dl vetemjöl

1,5 dl kall mjölk

 

1 rabarberstång

2 msk strösocker

1 tsk kanel

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Vispa smöret och sockret pösigt i en bunke.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned i bunken.

Tillsätt mjölken och ägget, blanda runt.

Smöra och bröa en springform.

Häll i smeten och bred ut den.

Skala och skiva rabarber och lägg på kakan, tryck till lite så att dom går ner i smeten en bit.

Blanda kanel och socker, strö det över kakan.

Grädda i nedre delen (inte allra längst ner), i ca 35 minuter beroende på ugn.

Låt svalna och servera.

 

Hoppas att det skall smaka!