Banankaka

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

75g smör

2st bananer

1 dl kall mjölk

 

Ca 3 dl florsocker

100 g rumsvarmt smör

1 tsk vaniljsocker

150 g philadelfiaost

 

Ströbröd och smör till formen

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta i äggvispet.

Tillsätt den kalla mjölken.

Mosa bananerna och rör ned dom i smeten.

Smält smöret och tillsätt det, blanda väl.

Smöra och bröa en springform.

Häll i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen (jag använde hacket näst längst ner men alla ugnar är olika så ha lite koll så att den inte bränner då får man justera nivån.) Grädda i ca 30-35 minuter, prova med sticka i mitten är den torr så är kakan klar.

Gör under tiden frosting:

Kör smöret lite fluffigt med en elvisp.

Tillsätt osten och vaniljsocker.

Häll i florsockret, jag skrev ca i receptet tycker man att den är lös så har man bara i lite mer florsocker till önskad konsistens uppnås.

När kakan har kallnat så spritsar man eller breder ut frostingen på kakan.

Jag garnerade med lite svagt färgad kokos.

 

Hoppas att det skall smaka!