Chokladkaka med smörkräm

Kakan:
 
50 g smör
3 st ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1.5 dl mjölk
Lite florsocker till garnering.
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna och häll det i bunken.
Tillsätt mjölken och smöret och blanda försiktigt.
 
Smöra och bröa en form med avtagbar kant.
Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
 
Gör under tiden smörkrämen:
 
150 g smör
2.5 dl florsocker
1 äggula
 
Blanda alla ingredienser med elvisp så att det blir fluffigt.
 
När kakan har svalnat så delar man den och lägger på krämen på bottendelen, lägg på locket och sikta florsocker över.
 
Hoppas att det skall smaka!