Chokladkaka med cornflakeskola

Kakan:

100 g smält smör

2 st ägg

3 dl socker

1 ½  dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

 Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kakao och tillsätt det i äggvispet.

Häll sist i det smälta smöret.

 

Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbar kant (vanlig springform.)

Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.

Låt kakan svalna.

 

Gör cornflakeskolan när kakan har svalnat något.

 

Cornflakeskola:

100 g smör

1dl strösocker

1 dl sirap

½ dl kakao

 Ca 6-7dl cornflakes

1 tsk vaniljsocker

 

Koka sakta ihop alla ingredienser utom cornflakes tills sockret har smält och det kokat ihop något, (ca 3 minuter.)

Häll i cornflakes och rör om väl.

Bred ut smeten på kakan och ställ i kylen att stelna.

Servera med en klick lätt vispad grädde, glass eller bara som den är.

 

Hoppas att det skall smaka!