Chokladdröm med hallonkräm

3 ägg

1 ½ dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

½ dl kall mjölk

 

Hallonkräm:

200 g rumsvarmt smör

3 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

¾ dl hallonsylt

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 250 grader.

Vispa ägg och socker riktigt poröst.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och sikta i äggvispet.

Tillsätt mjölken och blanda försiktigt.

Häll smeten i en klädd långpanna och bred ut den.

Grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter.

Sockra ett bakplåtspapper lätt och stjälp upp kakan upp och ned på det.

Låt svalna.

Gör under tiden hallonkrämen, blanda alla ingredienser gärna med elvisp.

Om man vill garnera med hallonkräm så lägg en dl av krämen i en spritspåse.

När kakan är kall, bred ut hallonkrämen och rulla ihop till en rulle.

Dekorera gärna med hallon, kräm och lite florsocker.

 

Hoppas att det skall smaka!