Äpplekaka med tosca

3 st ägg

3 dl strösocker + lite till äpplen

3 dl vetemjöl

50 g smör + till formen

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 dl kall mjölk

2 st äpplen

Ströbröd

 

Tosca smet:

 

100 g smör

1 dl socker

100 g flagad mandel

2 msk mjöl

2 msk mjölk

 

Gör så här:

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggvispet.

Smält smöret och blanda i mjölken, häll ned i smeten och blanda väl.

Smöra och bröa en springform.

Skala och skiva äpplen tunt, häll ned dom i en påse med lite socker och skaka så att det fastnar på äpplena.

Häll i smeten i formen och tryck ned äpplen.

Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter minuter.

Koka toscan under tiden.

Smält smöret och blanda i övriga ingredienser, sjud tills det tjocknar och ställ åt sidan.

Tag ut kakan efter 20-25 minuter (se till att kakan satt sig ordentligt innan), och häll på toscan.

Höj falsen till mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15-20 minuter eller tills toscan fått fin färg och kakan är klar.

Låt svalna innan servering.

 

Hoppas att det skall smaka!