3 st ägg
3 dl strösocker + lite till äpplen
3 dl vetemjöl
50 g smör + till formen
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl kall mjölk
2 st äpplen
Ströbröd
Tosca smet:
100 g smör
1 dl socker
100 g flagad mandel
2 msk mjöl
2 msk mjölk
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggvispet.
Smält smöret och blanda i mjölken, häll ned i smeten och blanda väl.
Smöra och bröa en springform.
Skala och skiva äpplen tunt, häll ned dom i en påse med lite socker och skaka så att det fastnar på äpplena.
Häll i smeten i formen och tryck ned äpplen.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter minuter.
Koka toscan under tiden.
Smält smöret och blanda i övriga ingredienser, sjud tills det tjocknar och ställ åt sidan.
Tag ut kakan efter 20-25 minuter (se till att kakan satt sig ordentligt innan), och häll på toscan.
Höj falsen till mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15-20 minuter eller tills toscan fått fin färg och kakan är klar.
Låt svalna innan servering.
Hoppas att det skall smaka!