Äpplekaka med kola

5 st ägg

4 ½ dl strösocker

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 dl kokhett vatten

 

Glasyr:

100 g smör

1 dl strösocker

1 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

 

3-4 st äpplen beroende på storlek

 

Gör så här:

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Skala och kärna ur äpplena, skär dem i skivor.

Vispa ägg och socker poröst i en bunke.

Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i bunken.

Häll på det kokande vattnet och blanda väl.

Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Häll ned smeten i långpannan och fördela ut den så att den blir jämn.

Stoppa ned äppleskivor i smeten.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, känn med en sticka i kakan så att den är genomgräddad.

Koka under tiden glasyren.

Smält smöret och blanda i de övriga ingredienserna, låt det koka ihop så att det tjocknar lite, ca 12-14 minuter.

Bred på glasyren när kakan är kall och ställ gärna i kylen en stund.

 

Hoppas att det skall smaka!