5 st ägg
4 ½ dl strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokhett vatten
Glasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3-4 st äpplen beroende på storlek
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Skala och kärna ur äpplena, skär dem i skivor.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i bunken.
Häll på det kokande vattnet och blanda väl.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Häll ned smeten i långpannan och fördela ut den så att den blir jämn.
Stoppa ned äppleskivor i smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, känn med en sticka i kakan så att den är genomgräddad.
Koka under tiden glasyren.
Smält smöret och blanda i de övriga ingredienserna, låt det koka ihop så att det tjocknar lite, ca 12-14 minuter.
Bred på glasyren när kakan är kall och ställ gärna i kylen en stund.
Hoppas att det skall smaka!