Mina pizzabullar

20 st

 

25 g jäst

3 dl fingervarmt vatten

En nypa salt

En nypa socker

½ dl olivolja

1 dl riven ost

Ca 10 dl vetemjöl

Tomatsås

Ost

Oregano

Valfritt pålägg

Flingsalt

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 235 grader.

Smula ned jästen i en bunke.

Tillsätt vatten och rör ut jästen väl.

Häll i salt, socker och olja och blanda väl.

Tillsätt mjölet lite i taget så att degen inte blir för hård.

Arbeta degen några minuter och tillsätt därefter den rivna osten.

Arbeta ytterligare så att allt hinner att blanda sig.

Pudra över mjöl och ställ att jäsa ca 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord.

Kavla ut en rektangel ( ½ -1 cm tjock.)

Bred på tomatsåsen, ett ganska tunt lager. (lämna någon cm på ena långsidan fri så kladdar det inte så mycket.)

Riv ost och lägg på tillsammans med valfritt pålägg.

Krydda med oregano.

Rulla från långsidan till en rulle. (avsluta med den delen du lämnade fri från tomatsås.)

Dela degen i 20 bitar och stoppa i en form.

Toppa med lite riven ost.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 - 15 minuter, håll koll så att de inte bränns, osten skall få fin färg och bullarna skall vara genomgräddade.

Låt svalna lite.

Innan servering så strör jag lite flingsalt på dem.

 

Hoppas att det skall smaka!


Det här är min variant på pizzabullar. 

Jag bakade detta recept nyligen för första gången och resultatet blev så bra!
Det är så enkelt att ha i frysen och bara ta fram vid behov. 

När man har småbarn så finns det ofta en liten knorrande mage att mätta och då är dessa perfekta att bara värma på. ♥♥♥♥