Spökkakor

8 st

 

150 g rumsvarmt smör

1 ½ dl strösocker

2 msk vaniljsocker

4 msk kakao

3 msk kallt kaffe

Ca 4-5 dl havregryn

 

1 st vitt Tårtlock av marsipan (färdigkavlat)

Florsocker till kavling

 

Pärlsocker eller kokos till eventuellt överbliven smet

 

Gör så här:

Blanda samman det rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker, kakao och kaffe.

Tillsätt havregrynen och blanda ihop till en smidig smet.

Rulla ut tårtlocket och kavla till det lite (använd florsocker ovanpå så slipper man att marsipanen fastnar i underlaget och i kaveln.

Tryck ut 8 st rundlar, jag använde mig av ett dricksglas.

Den överblivna marsipanen använder jag till botten så att man slipper att kakan kladdar fast på kakfatet. Kavla ut den och tryck ut 8 st mindre rundlar, (här använder jag ett lock på en kryddburk.)

Rulla smeten till bollar men gör dom lite avlånga så blir resultatet bättre.

Lägg bollarna på de små rundlarna och klä med marsipan, forma till ett spöke.

Tryck ögon och mun med tex en ätpinne eller liknande.

Förvaras i kyl tills det är dags att äta.

Om det blir smet över så kan de rullas i pärlsocker eller kokos till vanliga chokladbollar.

 

Hoppas att de skall smaka!