Dubbla mandelkakor fyllda med smörkräm

ca 24 st


Kakorna:

5 st äggvitor

200 g mandelmjöl

5 dl florsocker

 

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2 ½ dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

 

100 g choklad

Kokos

Strössel

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke.

Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta ned i bunken.

Lägg smeten i en spritspåse eller klicka ut rundlar så stora som önskas,( mina är a 2-3 cm i diameter ogräddade) på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen ca 5-10 minuter, ha koll så att de inte bränns.

Lägg kakorna att kallna på ett galler.

Under tiden kakorna gräddas så görs smörkrämen.

Blanda alla ingredienser till krämen och fyll i en spritspåse.

Smält choklad över vattenbad eller försiktigt i micron.

Häll upp kokos/ strössel i en liten skål.

Spritsa ut kräm på en kaka och lägg på en kaka som ett lock, doppa ena kanten i choklad och sedan i kokos/strössel.

Låt stelna i kylen en stund innan servering.

 

Hoppas att det skall smaka!