ca 24 st
Kakorna:
5 st äggvitor
200 g mandelmjöl
5 dl florsocker
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
100 g choklad
Kokos
Strössel
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke.
Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta ned i bunken.
Lägg smeten i en spritspåse eller klicka ut rundlar så stora som önskas,( mina är a 2-3 cm i diameter ogräddade) på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 5-10 minuter, ha koll så att de inte bränns.
Lägg kakorna att kallna på ett galler.
Under tiden kakorna gräddas så görs smörkrämen.
Blanda alla ingredienser till krämen och fyll i en spritspåse.
Smält choklad över vattenbad eller försiktigt i micron.
Häll upp kokos/ strössel i en liten skål.
Spritsa ut kräm på en kaka och lägg på en kaka som ett lock, doppa ena kanten i choklad och sedan i kokos/strössel.
Låt stelna i kylen en stund innan servering.
Hoppas att det skall smaka!