Köttfärslimpa

4-6 portioner


700 g blandfärs

1 msk lökpulver

1 msk paprikapulver

1 ägg

Salt och vitpeppar

soja

Smör

1 liten knippa Persilja

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Blanda alla ingredienser utom smöret och persiljan.

(Blanda noga så att allt blandar sig ordentligt.)

Smöra en ugnsform och lägg ned köttfärsen däri. Forma till en limpa och gör en skåra i mitten. Fyll den med persilja, hackad färsk eller fryst.

Knip ihop limpan och lägg skarven neråt. Se till att den är jämn så att hela limpan blir färdig samtidigt.

Stick in små smörklickar i den lite här och där så blir den extra saftig och god.

Baka den i nedre delen men inte allra längst ned för då kan den bli bränd i botten.

Beroende på tjocklek och färs så brukar jag använda en termometer för att se att den är klar (innertemperaturen skall vara 72 grader.)  Det tar ca 1 timma.

Man kan med fördel ösa den med jämna mellanrum för att få en extra saftig limpa.

Servera med nykokt potatis och en god sås (gärna gjord på skyn).

 

Hoppas att det skall smaka!