Mosters underbara gurka

Receptet är gammalt så det står kaffekopp (kkp) men jag gör en liten tabell nedan som är omvandlad till vanliga mått.

1 grad= 3/4 dl
1 kkp= 1.5 dl
 
Man behöver rengjorda varma burkar med lock.
 
Ingredienser:
 
2 kg västeråsgurka
2.5 grad ättiksprit
1 L vatten
3/4 kkp salt
4 kkp socker
Dillkronor
2 st påsar med senapsfrön, jag brukar blanda gula och bruna.
En liten bit pepparrot i skivor
 
Koka upp vatten, ättika, socker och salt.
Skiva gurkorna i ganska tunna skivor (1/2 cm brukar bli bra.)
Varva gurkan med dillkronor och strö på senapsfrön.
Häll den varma lagen över och lägg i en bit pepparrot då håller den sig bättre.
Stäng locket och ställ svalt när det kallnat.
Förvaras i kyl.
 
Hoppas att det skall smaka!