Ungarnas favoritbullar

Bullar:
 
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
1 nypa salt
1 dl socker
1.5 tsk kardemumma
ca 14 dl vetemjöl
1-2 st ägg
Pärlsocker
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 220 grader
 
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, det skall bli fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke och blanda ut den med mjölken och smöret.
Tillsätt salt, socker och kardemumma.
Häll i mjölet, börja med 10 dl och tillsätt efterhand så att degen inte blir för hård.
Arbeta degen minst 10 min.
Pudra lite mjöl på den och ställ den att jäsa under bakduk ca 30 minuter.
 
Fyllning:
 
100 g smör som skall vara rumsvarmt så att det är lätt att breda på degen.
Kanel
Strösocker
 
När degen jäst i 30 minuter tas den upp på bakbord och kavlas ut till en rektangel.
Bred på smöret och strö över socker och kanel.
Vik den dubbel och kavla till den lite.
Skär i remsor, en sats brukar ge ca 35st bullar.
Vill man göra snäckor så rullar man ihop den från långsidan.
Snurra eller skär ut degen till bullar och lägg dem i en form.
Jäs övertäckt i ca 30 min.
Pensla dem försiktigt med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen ca 8 min.
 
Hoppas att det skall smaka!