Toscabullar

25 st

50 g jäst

100 g rumsvarmt smör

5 dl mjölk

1 dl strösocker

1 tsk kardemumma malen

En nypa salt

Ca 11-12 dl vetemjöl

 

½ dl rörströsocker

1 msk vaniljsocker

Smör till fyllningen

1 uppvispat ägg

 

Tosca:

200 g smör

2 dl socker

150 g flagad mandel

4 msk mjöl

4 msk mjölk

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Smula ned jästen i en bunke.

Värm mjölken till fingervarmt och rör ut jästen med den.

Tillsätt strösocker, salt och kardemumma.

Häll i lite av mjölet och klicka ned smöret, tillsätt mer mjöl tills degen släpper kanten.

Arbeta degen i 10 minuter.

Jäs övertäckt med bakduk i 30 minuter.

Koka toscan under tiden,blanda alla ingredienser och låt koka någon minut på svag värme så att den tjocknar något, ställ åt sidan.

När degen är färdig jäst så tag upp den på lätt mjölat bakbord, knåda och kavla ut den till en rektangel ca ½ -1 cm tjock.

Bred på smör och strö på rörströsocker och vaniljsocker, (jag använder en tesil till vaniljsockret då klumpar det sig inte.)

Vik degen dubbel och kavla till den lite så att den fäster sig.

Skär 25 st remsor av degen och snurra ihop till en bulle, lägg i form.

Jäs bullarna i 30 minuter under bakduk.

Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och fördela toscan på bullarna.

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter beroende på ugn. Toscan skall få en fin färg och bullarna skall vara klara.

Låt svalna på galler, första tiden utan bakduk annars kommer toscan att fastna i den ,så vänta tills den torkat lite innan bakduken läggs på.

 

Hoppas att det skall smaka!