Skolbullar


16 st

50 g jäst

100 g rumsvarmt smör

4 dl mjölk

1 ägg

1 dl strösocker

En nypa salt

Ca 13 dl vetemjöl

Bakstabil vaniljkräm (jag använder dr oetker vaniljkräm 100g)

Florsocker

Vatten

Kokos
1 ägg till pensling

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Smula ned jästen i en bunke.

Värm mjölken till fingervarmt och lös upp jästen med den.

Tillsätt socker, salt, ägg och smör.

Häll i mjölet lite i taget så att degen inte blir för hård.

Arbeta degen i 10 minuter.

Pudra lite mjöl över degen och ställ på jäsning 30 minuter.

Gör under tiden vaniljkrämen enligt anvisning på paketet, eller gör egen.

Fyll en spritspåse med krämen. (jag använder en vanlig slät tyll.)

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den något.

Rulla ut degen och dela den i 16 st bitar.

Rulla varje del till en slät bulle och lägg i en pappersform.

Tryck ett hål i varje bulle och spritsa i vaniljkräm.

Ställ på jäsning ytterligare 20 minuter.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen ca 10-13 minuter beroende på ugn, bullarna skall få fin färg och vara genomgräddade.

Låt dem svalna helt på ett galler.

Rör ihop florsocker med vatten till en glasyr och häll upp kokos på ett fat.

Pensla på florsocker runt krämen på toppen av bullen och doppa i kokos.

 

Hoppas att det skall smaka!