Kanelbullar

Ca 35 st

 

50 g jäst

5 dl mjölk

1 ägg

En nypa salt

1 dl strösocker

100 g rumsvarmt smör

Ca 12-14 dl vetemjöl

 

Fyllning:

140g rumsvarmt smör

1 ¼ dl rörsocker

Kanel

 

1 uppvispat ägg

Pärlsocker

 

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Smula ned jästen i en bunke.

Värm mjölken till fingervarmt och rör ut jästen med denna.

Tillsätt, ägg, salt och strösocker.

Klicka i det rumsvarma smöret och häll i vetemjölet lite i taget så att degen inte blir för hård, den skall släppa bunkens kanter.

Arbeta degen i 10 minuter.

Pudra över mjöl och täck med bakduk.

Jäs 30 minuter.

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord.

Knåda den något och kavla ut den till en rektangel ca 45*30 cm.

Blanda fyllningen i en skål.

Bred på fyllningen på degen och vik ihop den från långsidan.

Skär ca 1 cm breda remsor av degen och snurra till bullar.

Lägg bullarna i formar och jäs övertäckt med bakduk i ca 25 minuter.

Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter beroende på ugn.

Låt svalna under bakduk.

Hoppas att det skall smaka!