Farmors bullar

Farmors bullar
 
200 g smör (rumsvarmt)
3 msk socker
2 st ägg
25 g jäst
1 dl mjölk (kall)
6-7 dl vetemjöl
 
Börja med att sätta ugnen på 250 grader.
Vispa det rumsvarma smöret med sockret.
Tillsätt ett ägg i taget så att det blir en jämn smet.
Smula ned jästen i en bunke och rör ut den med den kalla mjölken.
Tillsätt smör och sockerblandningen.
Tillsätt mjölet men inte för mycket, det skall vara lite kladdigare än en vanlig bulldeg.
Pudra över lite mjöl och jäs i 30 minuter.
 
Under tiden görs fyllningen.
 
Fyllning:
 
125 g smör (rumsvarmt)
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Russin
 
Blanda alla ingredienser till en bra konsistens som går lätt att breda på degen.
 
Tag upp degen på lätt mjölat bakbord.
Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen.
Rulla ihop den från långsidan.
Skär skivor (ca 2 cm) av rullen och lägg i en form.
Jäs ytterligare 30 minuter.
Baka av bullarna i mitten av ugnen 6-8 minuter.
 
Vid servering kan man lyxa till det om man vill och ringla lite florsockerglasyr över, jättegott!
 
Glasyr:
 
Florsocker
Några droppar vatten
 
Hoppas att det skall smaka!

Min älskade saknade farmor, hon var en mästare i köket och brukade alltid baka dessa bullar. Hon kallade dem för "skolans bullar" men jag har döpt om dem till farmors bullar. 

Varje fikastund vi haft farmor och jag när vi suttit vid hennes köksbord utan stress eller annat, vi har pratat om hennes liv och det är jag så glad för idag då hon inte finns bland oss längre. 

Jag minns doften från hennes kök, det nybryggda kaffet och bullarna... Varje gång jag bakar dessa bullar så kommer jag åter till hennes lilla köksbord.. Dom bästa bullarna i världen. 

Tack farmor ♥♥♥♥