Desireèbullar

Till 20st bullar

50 g jäst

4 dl mjölk

100 g smör

½-1 tsk mald kardemumma

1 dl strösocker

En liten nypa salt

Ca 11-12 dl vetemjöl

Bakstabil vaniljkräm (jag använder mig av dr oetker vaniljkräm 100g)

1 ½ dl vispgrädde (skall vispas)

2 msk ovispad grädde

Strösocker

Lite smör att smälta

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Smula ned jästen i en bunke.

Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt och lös upp jästen med vätskan.

Tillsätt strösocker, salt och kardemumma, rör väl.

Häll i vetemjölet lite i taget så att degen inte blir för hård.

Arbeta degen i 10 minuter.

Pudra över lite mjöl och jäs övertäckt 30 minuter.

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord.

Knåda den och rulla ut den.

Dela degen i ca 20 bitar och rulla ihop varje till en boll som läggs i en pappersform.

Jäs övertäckt i 20 minuter.

Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter man får ha lite koll då alla ugnar är olika.

Låt bullarna svalna helt under bakduk på ett galler.

Gör under tiden vaniljkrämen enligt paketet för bakstabil kräm, (eller så gör man egen.)

Vispa 1 ½ dl grädde ganska löst (inte rinnig.)

Rör ihop krämen och den vispade grädden, späd om det behövs med vanlig ovispad grädde. (krämen skall gå att spritsa med en fyllnadstyll.)

Fyll en spritspåse med krämen och använd fyllnadstyll.

Tag loss bullarna ur formarna och gör ett hål i varje.

Spritsa i kräm i varje bulle och lägg i en ny form.

Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.

 

Hoppas att det skall smaka!