Vitlökssnäckor

Ca 30 st


50 gram jäst

5 dl fingervarmt vatten

4 msk rapsolja

En nypa socker

En nypa salt

Ca 14 dl vetemjöl

130 g rumsvarmt smör

3st vitlöksklyftor (eller fler om man vill ha mycket vitlökssmak)

3 dl riven ost (varav 1 dl skall vara till utbakning)

Salt

Svartpeppar

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.

Smula ned jästen i en bunke.

Lös upp jästen med vattnet och tillsätt sedan salt, socker och olja.

Häll i mjölet lite i taget så att degen inte blir för hård.

Arbeta degen i 10 minuter.

Jäs övertäckt med bakduk i 30 minuter.

Gör under tiden vitlökssmöret, riv osten (spara 1 dl till utbakning) och vitlöken och blanda med smör, salt och peppar.

Tag upp degen och knåda till den.

Kavla ut en rektangel som är ca ½ -1 cm tjock.

Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.

Skär degen i 30 st bitar och lägg i en form, toppa med lite ost.

Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills snäckorna fått en fin färg.

Låt svalna under en bakduk.

 

Hoppas att det skall smaka!